Vegetarische pittige bietenburger met tzatziki
Als één van mijn meest favoriete groente, de biet, ook nog eens is vermomt als een burger….tja dan wordt het smikkelen geblazen. Deze pittige bietenburger doet niet onder voor de “gewone” hamburger, sterker nog, hij is veel smaakvoller. Probeer het één keer en je bent verkocht!
Het recept wordt geserveerd op een speltbolletje maar je kunt het ook bij de maaltijd serveren of als een bietenbal bij de borrel. Variatie genoeg en heerlijk bovendien. Het recept voor tzatizki staat bij de voorgerechten vermeldt.
Hieronder lees je het recept en hoe je zelf een vegetarische pittige bietenburger met tzatziki kan maken.
Kennis maken met nog meer van dit soort gerechten?
Bekijk dan eens onze recepten pagina.
Pittige bietburger met tzatziki
Print RecipeIngredients
- 5 rauwe bieten
- 150 gr havermout
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels gemalen lijnzaad in 1/2 kopje water geweekt
- 1 ons feta
- halve rode peper
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- zout
- olijfolie
Instructions
Schil de bieten en rasp ze fijn
Snij de ui en knoflook en peper fijn
Voeg de geraspte bieten samen met alle ingrediënten in een kom of foodprocessor en meng het tot een geheel
Laat dit mengsel 20 min staan zodat de havermout goed in kan trekken en het een stevige massa wordt
Maak er dan mooie burgers van met de hand, als het nog te plakkerig is voeg je iets meer havermout toe en laat het weer even staan
Tip: Wil je iets lekkers en vegetarisch als borrelhapje? Maar er dan kleine balletjes van en bak ze verder af zoals hier aangeven. Dan heb je een heerlijke bietenbal.
Warm olijfolie in een koekepan en bak de burgers op een zacht vuur, langzaam gaar.
De speltbolletjes kun je eventueel grillen in de koekepan en dan versier je ze met rucola en eikeblad sla, tzatziki en een stukje paprika.
En genieten maar!