Hoofdgerecht

Vegan champignonburger

Vegetarische champignonburger

Vegan champignonburger

Heerlijk zo’n vegetarische champignonburger. Dit gerecht is per toeval ontstaan maar zo ontzettend lekker uitgevallen dat ik er wel even een mooie vermelding van maak. Ik wilde een burger bij mijn bloemkooltje maken maar zonder vlees. Bovendien wil ik niet meer van die vega schnitzels en burgers uit de supermarkt kopen, dus wat doe je dan? Ik verzin zelf wel wat. Even kijken wat ik nog in de koelkast had liggen, champignons, okay dan maak ik een vegetarische champignonburger. Maar hoe? Ik had wel al bietenburgers gemaakt, bonenburgers en linzenburgers maar nog geen champignonburger. De basis bestaat uit geweekte zonnebloempitten en er zit wat havermout en kikkererwtenmeel in, beetje uit de losse pols gegokt qua hoeveelheden en het werd een super smakelijk krokante burger die echt wel een waardevolle vleesvervanger is geworden. Deze overheerlijke crunchy champignonburger kan serieus de concurrentie uit de winkel verslaan, een echte champion dus!

Kennis maken met nog meer van dit soort gerechten?

Bekijk dan eens onze recepten pagina.

Super smaakvolle champignonburger

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 2 ons zonnebloempitten
  • 4 el psyllium husk
  • 10 champignons
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • handjevol peterselie
  • 4 el havermout
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • peper en zout

Instructions

1

Laat de zonnebloempitten minstens 1 uur weken in warm water

2

De psylliumhusk vezels doe je in een beker water en laat het zo een papje worden

3

Snij de champignons en ui in kleine stukjes

4

Meng de uitgelekte zonnebloempitten samen met knoflook en peterselie in een keukenmachine

5

Voeg er de havermout en het kikkererwtenmeel aan toe

6

Meng daarna de psylliumhusk erdoor

7

Maak het af met peper en zout

8

Laat het mengsel zo 10-15 min intrekken en maak er daarna kleine burgers van

9

Bak ze in een koekepan met olijfolie of kokosolie tot goudbruine burgers

10

en eet smakelijk!

Notes

Ik heb zelf de ingrediënten op gevoel bij elkaar gemengd en het resultaat was super. Je kunt altijd naar eigen smaak en inzicht er andere kruiden aan toevoegen en ook meer of minder champignons. Het is even mikken hoe vochtig je mengsel wordt voordat je er burgers van kan maken, dan voeg je meer havermout of kikkerewrtenmeel toe.

You Might Also Like