Voorgerechten

Zelf tzatziki maken

Zelf tzatziki maken

Ja, te lekker kan ook toch? Deze tzatziki wil je eigenlijk wel achter elkaar opeten, maar ja we leren ook dat alles waar te voor staat, niet goed is voor ons. Dus geniet maar met mate!

De meesten van ons kennen tzatziki wel en kopen het misschien wel eens kant en klaar, maar als je dit recept hebt geprobeerd, weet je dat kant en klaar geen optie meer is. In dit artikel leg ik je uit hoe je zelf tzatziki kan maken.

En waarom zou dit recept nou ook nog eens gezond zijn?

Nou het wordt gemaakt van Griekse yoghurt, die is rijker aan eiwitten dan gewone yoghurt. Het bevat vitamine B12, en heeft weinig suiker en lactose. Het kan tevens bijdragen tot een gezonde spijsvertering.

Knoflook is het volgende hoofdbestanddeel die versterkt het immuunsysteem, is antibacterieel,  goed voor hart-en bloedvaten en noem maar op! Een echt wondermiddel en te belangrijk voor onze gezondheid om hem niet te eten! Het is de nummer één in mediterrane keuken.

Print Recipe
Serves: 2-4 Cooking Time: 30

Ingredients

  • Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • verse munt
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • citroen
  • peper en zout

Instructions

1

Halveer de komkommer en haal het vruchtvlees eruit met een lepel

2

Rasp de komkommer en bestrooi met zout

3

Zorg dat het kan uitlekken in een vergiet met eventueel iets zwaars erop

4

Doe dan de yoghurt in een kom

5

Hak de teentjes knoflook fijn

6

Voeg de komkommer en fijngehakte munt erbij

7

Afmaken met pers, zout, olijfolie en citroen

8

Het smaakt het beste als je de tzatziki minstens een uur in de koelkast laat intrekken

You Might Also Like