Superfood rauwe bieten carpaccio
Carpaccio maar dan even anders!
Rauwe rode bieten carpaccio is een superfood recept en bieten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Rauwe bieten zijn gezonder dan de gekookte omdat bij verhitting de betaïne (een belangrijke stof in bieten) voor een deel inactiveert. Waar zijn ze nou zo goed voor, die bietjes? O.a. bevatten ze veel vitamine C en ijzer en betaïne en betanine zijn DNA beschermers. Bietjes verbeteren de aderen, ontgiften, bloeddruk verlagen, ontstekingsremmend, vermindert bloedarmoede en vermindert de kans op kanker. Een prachtige combinatie is het met rucola (bevat vit C, kalium, magnesium en fosfor), feta (bevat o.a. eiwit, natrium, kalium, calcium en fosfor en walnoten (omega3, antioxidanten).
Wat heb je nodig om een heerlijke rauwe bieten carpaccio te maken?
Snij de bieten in plakjes met een kaasschaaf of mandoline, of wat je daar voor gebruikt. Leg ze zo mooi mogelijk op een plat bord, strooi rucola eroverheen en rooster de walnoten even ligt in de koekenpan. Verkruimel de feta erover en maak het af met de dressing. Zo heb je een zeer smakelijk, goed betaalbaar en supergezond voorgerecht.Bieten carpaccio
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Eet smakelijk!
Kennis maken met nog meer van dit soort gerechten?
Bekijk dan eens onze recepten pagina.