Vegan, gluten en lactosevrij.
Het is januari en dat betekent dat we weer een beetje meer op onze eetgewoonten gaan letten en zoveel mogelijk gezonde voeding tot ons nemen. Dat voornemen ben ik goed begonnen dit jaar, ik ontbijt met taart! Jawel, maar niet zomaar een taart, nee een echte gezonde rauwe vegan gluten-en lactosevrije taart. Met heel veel fruit en ja dat is een supergezonde en lekkere start van de dag en weer eens iets anders dan een bakje fruit met nootjes en yoghurt. Nootjes en fruit zitten er inderdaad ook in en wat zaden, dat is het eigenlijk. Plus je hebt niet eens een oven nodig, alleen maar een vriesvak en een beetje geduld.
Ben je benieuwd naar dit geweldige recept? Probeer het vandaag nog uit en dat eet jij morgen ook taart voor ontbijt!
Wil je weten wat je nog meer met blauwe bessen kunt maken? Kijk dan eens hier
Bereiding bodem: Doe de gemengde noten, pompoenpitten, zeezout en dadels in je blender totdat het goed gemengd is, voeg eventueel een scheut water toe indien de substantie te droog is. Mix het nog een keer. Strijk dit uit over de bodem van de vorm die je gaat gebruiken Voor de middelste laag: Doe de uitgelekte cashewnoten in de kom en maal deze tot een creme-achtige substantie Voeg 2 bananen, wat zout en eventueel de gewenste hoeveelheid zoetstof toe Pureer tot het helemaal glad is Strijk gelijkmatig uit over de bodem Als je bang bent dat de bovenlaag teveel gaat mengen met deze laag laat hem dan vast ‘opstijven’ in de vriezer Voor de bovenste laag: Doe vervolgens de blauwe bessen, het chiazaad en de laatste banaan tot een glad mengsel en voeg eventueel nog wat zoetstof naar smaak toe Bewaar eventueel een handje besjes en wat rood fruit voor de afwerking Wederom gelijkmatig over de andere 2 lagen verdelen Laat minimaal 4 uur rusten in de vriezerSuper gezonde cheesecake
Print Recipe
Ingredients
Instructions