Hoofdgerecht

Biet Bourguignon

“Alweer bietjes?”, hoor ik mijn man al zeggen. Ja, ik heb weer bietjes uit het groenten pakket van ProeVkantoor.  En ik ben er blij mee want ik vind ze superlekker. Ik had al een tijdje geleden een recept gezien op de website van GreenKitchenstories, en nu was het moment gekomen om dat eens uit te proberen. In het pakket zaten: gele biet, witte biet en oerbiet. Die heb ik gebruikt om deze zeer smakelijke veganistische biet bourguignon te maken. Het bleef even spannend wat mijn man ervan vond, hij is niet zo van de rode groente, maar deze bereiding was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!

Vive la biete bourguignon!

 

Zoek je meer inspiratie? Kijk dan een hier.

Biet Bourguignon

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 35

Ingredients

  • 8 kleine bietjes, geschild en in vieren
  • 6 wortels, grof gesneden2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3-4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • zeezout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram puy-linzen
  • snufje zeezout
  • stroperige balsamico
  • 1-2 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 1 doosje champignons
  • 4 kleine uitjes
  • paar takjes tijm, alleen de blaadjes
  • peterselie

Instructions

1

Verhit de olie in een (braad)pan met dikke bodem. Fruit de uien en knoflook tot ze zacht zijn

2

Voeg de bietjes, wortels, laurierblaadjes, tijm, zout en peper toe en bak 5 minuten mee: af en toe roeren

3

Blus af met de rode wijn en laat het even mee stoven

4

Roer de tomatenpuree en groentebouillon erdoor, breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zacht koken

5

Spoel ondertussen de linzen af onder de koude kraan

6

Breng 750 ml water aan de kook met de linzen en laat 15 – 20 minuten zachtjes koken

7

Voeg het zout toe als ze bijna gaar zijn

8

Giet eventueel overtollig water af, roer er wat olijfolie door

9

Proef het stoofpotje en voeg de stroperige balsamico als laatste erdoor

10

Laat het nog 5 minuten mee pruttelen en dan heb je een prachtige stoofschotel

11

Bak in een koekenpan de 4 uitjes mooi glazig en voeg de champignons toe

12

Ik bak ze in de roomboter ( dat maakt alles lekkerder) maar je kunt ook olijfolie gebruiken

13

Voeg peper en zout naar smaak toe en als laatste een handjevol gehakte verse peterselie

14

Haal de laurierblaadjes en takjes tijm uit de pan voor je de Biet Bourguignon opdient

15

Schep in 4 diepe borden met de linzen en de champignons

16

Et Voilá, Bon appetit!

Ontbijt

Sublieme Shakshukha

Deze sublieme shakshukha was onze zondagsbrunch, zalig om je broodje in te dopen en een geweldige smaaksensatie met ui, knoflook, ei, tomaat en paprika.

Het recept heb ik uit het kookboek van de Green Kitchen, een echte aanrader, als je van vegetarisch eten houdt!

Eieren zijn perfect ontbijtvoer. 2 stuks leveren al voldoende vitamine B12 voor een hele dag. Vitamine B12 helpt bij de productie van rode bloedlichaampjes die ons wakker en alert houden. Ook bevatten ze vitamine D, fosfor, jodium, selenium en eiwitten. Echt krachtvoer dus!

Shakshukha is een veelvoorkomend gerecht in de Tunesische, Libische, Algerijnse en Marokkaanse keuken, en wordt er traditioneel geserveerd in een gietijzeren pan, met brood om de saus mee op te dippen. Het is eveneens populair in de Israëlische keuken, waar het door Tunesische Joden werd geïntroduceerd. In Libië is shakshukha ook een traditioneel ontbijt.
In Israël en Palestina lijkt het gerecht, vooral ’s winters, tegen hummus en falafel te concurreren als nationaal lievelingsgerecht. Shakshuka is een Tamazight (Berbers) woord dat „een mengsel” betekent. Het woord werd in het Hebreeuws opgenomen, waar het „alles bijeengemengd” betekent.

Dit gerecht past dus prima in een mediterraans dieet, en super voedzaam bovendien!

Print Recipe
Serves: 2-4 Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 1 grote ui
  • 4 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 250 gr tomatensaus of gepureerde tomaten
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl harissa
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Snijd de ui fijn en fruit die aan in de koekenpan

2

Doe er de fijngehakte knoflook, de rode peper en de paprika bij

3

Laat het geheel 5 minuten bakken

4

Strooi er de komijn en harissa bij

5

En de tomaten saus

6

Voeg de peterselie, peper en zout naar smaak toe

7

Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen

8

Maak dan kuiltjes in de saus

9

In ieder kuiltje breek je een ei

10

Die laat je net zo lang meebakken als je zelf wilt

11

Serveer met lekker turks brood of flatbread of stokbrood

12

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere ontbijtrecepten? klik dan hier

Voorgerechten

Bieten hummus

Met deze bieten hummus krijg je zelf de grootste bieten hater om! Ik ben echt een fan van bietjes, maar mijn man is er niet echt dol op. Hij zegt altijd : groente moet groen zijn, daarom heet het ook groen-te. Nu heb ik hem kunnen verleiden tot het eten van deze super heerlijke bieten hummus en dat is zeer in de smaak gevallen. Voor hem geldt nu voortaan : bieten? Heerlijk maar dan wel in de hummus! Conclusie : bietjes zijn niet alleen een heerlijke en gezonde groente maar je kunt er echt geweldige gerechten mee maken zoals deze humus bieten dip. Weer eens iets anders op tafel en het staat zeer feestelijk met die prachtige dieprode kleur.

Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan hier voor meer recepten zoals onze heerlijke bietenburger!

Ingredients

  • 100 gr gekookte kikkererwten of uitgelekt uit blik
  • 2 gekookte bieten
  • 2 el. tahin
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel komijn
  • snufje peper en zout
  • eventueel scheutje sesam of olijfolie

Instructions

1

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom of keukenmachine

2

Meng alles tot een gladde puree met de staafmixer of keukenmachine

3

Breng op smaak met peper en zout of eventueel andere specerijen naar smaak toevoegen

4

Als de humus nog iets te droog is meng er dan olijfolie of sesamolie doorheen

 

Soepen

Zijdezachte en romige pompoensoep

romige pompoensoep

Zijdezachte en romige pompoensoep op Indiase wijze.

Door de toevoeging van kerrie en cayennepeper, krijg je een heerlijke spicy soep. Pompoenen zijn tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar maar wat maakt ze nou zo gezond? Volgens Juglen Zwaan van a healthy life zijn dit een paar van de voordelen van pompoen eten :

Goed voor je ogen, de pompoen zit vol met provitamine A, oftewel betacaroteen. Dit is de voorloper van vitamine A. In een portie kan wel tot 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze vitamine zitten. Vitamine A is goed voor je ogen en verbetert het zicht.
Goed voor je darmen, de pompoen zit vol met vezels. In ons westerse voedingspatroon eten we teveel bewerkte voeding die arm is aan vezels. Onze darmbacteriën zijn dol op vezels. Ook zorgen vezels ervoor dat je een mooie stoelgang hebt.
Goed voor de lijn,  pompoenen zijn rijk aan vezels, maar arm aan calorieën. Met andere woorden: je raakt wel gevuld, maar zonder dat je er dik van wordt. Een pompoensoep is ideaal als lunch of tussendoortje. Deze zijdezachte en romige pompoensoep is daar een goed voorbeeld van!
Maakt je slim, de zaden van de pompoen zijn rijk aan vetzuren die goed zijn voor je bloedvaten en hersenen. Je kunt de zaden drogen in de (droog)oven of op de verwarming. Klik hier voor meer informatie over pompoenpitten.
Maakt je gelukkig, een ander ingrediënt van pompoenzaden is tryptofaan. Tryptofaan is een krachtige bestrijder van een depressie en zorgt ook nog eens voor een goede nachtrust. Tryptofaan wordt namelijk omgezet in GABA, een rustgevende neurotransmitter.
Versterkt je afweer, de pompoen bevat ijzer en vitamine C, waardoor je immuunsysteem een boost krijgt. Er zit ook wat zink in, waardoor je afweer nog krachtiger wordt. Zink is ook goed voor het mannelijk voortplantingssysteem.
Verlaagt de bloeddruk, er zit in deze groente ook veel kalium. Veel Nederlanders hebben een tekort aan dit mineraal, terwijl ze wel veel te veel van de tegenhanger natrium binnenkrijgen. Kalium kan de bloeddruk verlagen.
Verbetert de huid, het caroteen (de oranje kleur) in de pompoen werkt als antioxidant in de huid. Antioxidanten houden veroudering op afstand. Caroteen doet trouwens veel meer, zoals het risico op kanker verminderen.

Benieud naar meer lekkere soeprecepten? Klik dan hier

Print Recipe
Serves: 4-6 Cooking Time: 30-45 min

Ingredients

  • 1 pompoen in stukjes gesneden zonder schil
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vegetarische bouillonblokjes
  • 1/2 prei
  • 1 winterwortel geschild
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 150 ml kokosmelk
  • Zout en peper
  • kokosolie

Instructions

1

Snijd de pompoen door de helft en haal de pitten er uit

2

Schil de pompoen en snijd deze in stukjes net als de winterwortel (2 bij 2 cm)

3

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn

4

Snijd de halve prei in halve ringetjes en was goed

5

Zet een pan op het vuur en giet er een scheutje olie in

6

Bak de uien lichtjes aan in de olie en voeg daarna de knoflook toe

7

Voeg daarna de kerriepoeder/komijn/kurkuma/cayennepeper toe

8

Voeg de pompoen en prei toe en blus af met 2 liter water

9

Laat de soep minstens een half uur koken en voeg ook de bouillonblokjes toe

10

Als de pompoen lekker zacht geworden is, mix je de soep glad met de staafmixer en voeg daarna de kokosmelk toe

11

Breng eventueel op smaak met wat zout en peper

12

Maak het af met verse koriander en een scheutje kokosmelk

nagerechten en zoetigheden

Feel good chocolate mousse

Een heerlijk romige feel good chocolate mousse die nog eens supergezond is bovendien. Deze heerlijke en supergezonde mousse heeft al diverse malen op het menu gestaan. Het is echt smullen van dit verantwoorde toetje, volledig plantbased, dus geschikt voor vegans plus lactose en gluten vrij. Door de toevoeging van avocado krijg je een heerlijke romige textuur.  Avocado’s zijn ook wel het ‘groene goud’ genoemd en ze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. Avocado zit bomvol vitaminen en mineralen. De vrucht is onder andere rijk aan vitamine B, C, E en K. en magnesium, kalium, zink en ijzer. Daarnaast verkleint het de kans op hart- en vaatziekten. Door de combinatie van laag gehalte verzadigde vetten en hoog gehalte onverzadigde vetten helpt het de LDL cholesterol te verlagen en de HDL cholesterol in balans te houden. Bovendien helpen avocado’s je insulinegevoeligheid te verbeteren en helpen de antioxidanten ontstekingen te voorkomen. En dan hebben we nog het allerlekkerste bewaard voor het laatst, nl : de chocola. De antioxidante werking van (pure)cacao beschermt tegen hart- en vaatziekten.  Het verbetert je humeur en het stimuleert de stofwisseling doordat het magnesium bevat. Door af en toe een stukje pure chocolade te eten help je je lichaam dus gezond en fit te houden.

Is dit dus een verantwoord toetje? Jazeker en deze feel good chocolate mousse is heerlijk bovendien!

Voor meer lekkere recepten en inspiratie, klik hier 

 

Feel good chocolate mousse

Print Recipe
Serves: 3-4 Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 2 rijpe avocado's
  • 30 g cacao
  • 50 gr pure (bio) chocolade
  • mespuntje zeezout
  • 100 ml kokosmelk
  • 6 ontpitte dadels
  • vanille suiker of merg van vanille stokje

Instructions

1

Smelt de chocolade au bain marie

2

Snijd het avocado vlees in stukjes

3

Wel de ontpitte dadels in een kopje heet water

4

Meng vervolgens alle ingrediënten in een blender of keukenmachine

5

Laat zo lang mogelijk maar minstens 1 uur opstijven in de koelkast

6

Fleur de toetjes op met gehakte walnoten en vers fruit

Ontbijt

Ontbijtreep

Energierijke reep om de dag goed te beginnen! Dit is een recept uit het kookboek van Deepak Chopra. Met deze heerlijke energierijke ontbijtreep zorg je voor een goeie start. Het voordeel van deze vezelrijke reep is dat je de ochtend energiek doorkomt zonder de bekende suikerdip. Je kunt ze natuurlijk ook meenemen voor de lunch of na het sporten.

Een suikerdip wat is dat?
Herken je dat, heb je heerlijk gegeten en daarna: een enorme suikerdip. Na een zware maaltijd is het normaal dat je je een beetje moe voelt. Meestal duurt dit 15 tot 30 minuten. In de oertijd was er vaak een tekort aan eten. We aten als we konden zoveel mogelijk. Daarna hadden we rust nodig om de voeding te verwerken.
Ondanks dat er voor ons in principe geen schaarste aan voeding meer is, zit dit mechanisme nog steeds ingebouwd in ons lichaam.
Eten stimuleert een gedeelte van het autonome zenuwstelsel en zorgt ervoor dat onze hartslag en ademhaling vertragen en dat alle energie naar de organen gaat die bijdragen aan het verwerken van voeding. Hiervan wordt je dus tijdelijk een beetje moe van na het eten. Met een volle maag sporten voelt ook helemaal niet goed. Een gezonde maaltijd zou je juist energie moeten geven.
Heb jij wel eens een suikerdip? Overwint de moeheid het dan van je energie? Verlang je regelmatig naar zoetigheid?

Zou je hier meer over willen weten en hoe je dat kunt normaliseren? Ben jij die suikerdipjes zat en toe aan een andere leefstijl met meer energie?

Boek dan een voedings-en leefstijl advies, voor meer informatie klik hier

Ontbijtreep

Print Recipe
Serves: 12 Cooking Time: 45

Ingredients

  • 150 gr havermout
  • 125 gr kokosmeel of amandelmeel
  • 1el sesamzaad
  • 2el gemalen lijnzaad geweekt in kopje heet water
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 150 gr rozijnen
  • 150 gr zonnebloempitten
  • 100 gr geraspte kokos
  • 50 gr pompoenpitten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gemberpoeder
  • 375 ml amandelmelk
  • 4el dadelstroop of honing
  • 4el lijnzaadolie of ghee
  • 175 ml mangopuree of appelmoes

Instructions

1

En zo doe je het:

2

Verwarm de oven op 175 graden

3

Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom

4

Voeg vervolgens de natte ingrediënten erbij

5

Meng dit goed door elkaar

6

Vet een vierkante ovenschaal of bakblik in en schep je mengsel hierin

7

Verdeel en druk het mengsel over de bodem.

8

Zet het in de oven en bak het in zo’n 35 minuten mooi goudbruin.

9

Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Ze zijn namelijk nu nog wat slap,

10

maar eenmaal afgekoeld zijn ze harder en kun je ze goed snijden.

11

Snijd of breek mooie stukken, neem een lekkere kop thee en geniet van je home-made energie-reep!

nagerechten en zoetigheden/ Ontbijt

Appelkruimel

Sinds enige tijd bestel ik mijn groenten en fruit via het proeVkantoor en dat bevalt heel erg goed. De groenten en het fruit zijn duurzaam geteeld en afkomstig van Noord-Hollandse telers. Als je verser en smaakvoller wil eten met een eerlijke prijs voor de teler, dan kan ik je het aanraden! Voor de prijs hoef je het niet te laten want je hebt al een pakket vanaf € 7,- per week.

Er wordt met fruit en groente van het seizoen gewerkt, waar ik een groot voorstander van ben. Alleen had ik opeens veel appels in de koelkast liggen, en zocht naar een manier om ze in een gerecht te verwerken, zonder er appelmoes of appeltaart van te maken. Ik kwam dit heerlijke recept tegen in het kookboek van Dr. Michael Greger : Hoe overleef je?

Ik heb het recept een beetje aangepast met dadels voor het zoetje en gember voor een beetje extra pittigheid. Ze zijn verrukkelijk en het hele huis ruikt naar appeltaart zonder taart! Het beste kun je ze warm eten en als je het nog lekkerder wilt maken eventueel met Griekse yoghurt en walnoten als ontbijt.

En nog een interessant weetje : An apple a day keeps the oncologist away! Volgens een onderzoek dat staat gepubliceerd in de Anals of Oncology, waarin wordt onderzocht of het eten van een appel (of meer) per dag geassocieerd wordt met een lager risico op kanker. De resultaten : vergeleken met mensen die gemiddeld minder dan een appel per dag eten, hebben appeleters 24 % minder kans op borstkanker, evenals significant lagere risico’s op eierstokkanker, strottenhoofdkanker en darmkanker.

 

Kennis maken met nog meer van dit soort gerechten?

Bekijk dan eens onze recepten pagina

 

Appelkruimel

Print Recipe
Serves: 4-6 Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • 4-6 appels
  • 40 gr. rauwe walnoten
  • 25 gr. havervlokken
  • 1 el rozijnen
  • 6 dadels
  • 1 tl verse gember
  • 1 tl kaneelpoeder
  • verse citroensap

Instructions

1

Verwarm de oven op 175℃

2

Zet de dadels in de week in heet water plm. 20 minuten

3

Hol de appels uit en bewaar het vruchtvlees

4

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine tot alles goed gemengd is

5

Zet de appel in een ovenschaal

6

Vul de holle appels met het mengsel

7

Schenk het dadelwater (van de geweekte dadels) over de appels

8

Giet 125 ml water in de schaal

9

Zet de schaal in de oven en bak ze af in 60 minuten

Ontbijt/ tussendoortje

Superfood energy balls

Superfood energy balls

Superfood energy balls

Deze super gezonde en lekkere superfood energy balls kun je als ontbijt nemen of als snack voor of na de training. Niet alleen gezond maar makkelijk en voedzaam bovendien. Wil je s’ ochtends niet te lang in de keuken staan en nadenken welk ontbijt je zou moeten nemen? Dan kun je deze energy balls de dag van te voren maken en heb je een voorraadje in huis om zo af en toe van te snacken.  Het recept komt uit het kookboek van Dr. Michael Greger: Hoe overleef je? Ik heb er alleen wel cacaopoeder aan toegevoegd om het net dat beetje meer te geven.

Kennis maken met nog meer van dit soort gerechten?

Bekijk dan eens onze recepten pagina.

Superfood energy balls

Print Recipe
Serves: 24 Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 100 gr ontpitte dadels
  • 100 gr rauwe walnoten of cashew noten
  • 100 gr gedroogde cranberry's
  • 35 gr zonnebloempitten
  • 2 el goji berry's
  • 2 el chiazaad
  • 2 el gemalen lijnzaad
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 el cacao poeder

Instructions

1

Laat de ontpitte dadels 20 minuten weken in warm water en laat ze dan uitlekken.

2

Doe de dadels samen met de noten in de keukenmachine en maal ze fijn.

3

Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een mooie plakkende massa

4

Als het te droog is kun je nog wat van het dadelwater toevoegen

5

Als het te nat is, voeg dan nog wat lijnzaad of havervlokken toe

6

Laat het mengsel 20 minuten opstijven in de koelkast

7

Maak dan de balletjes van 3 centimeter, draai ze in je handpalmen tot een mooie bal

8

Plaats ze afgedekt met folie 4 uur in de koelkast en bewaar ze ook in de koelkast

tussendoortje

Carrot cake energy balls

Carrot cake energy balls

Carrot cake energy balls

Deze super heerlijke energie ballen zijn om te smullen! Ze zijn niet alleen super lekker maar bovendien suiker en gluten vrij en zeer kindvriendelijk. Als je een heerlijk alternatief zoekt voor een gezonde traktatie dan is dit het recept wat je eens moet proberen.

Carrot Cake Energy Balls  zijn :

  • gemaakt van maar 10 ingrediënten en klaar in 10 minuten
  • vol met vezels , die weer goed zijn voor je darmen en om af te vallen
  • rijk aan plant-based proteïnen
  • suiker vrij, gluten vrij en vegan
  • verrijkt met helende gember
  • vol met vitamine A, omega 3 en antioxidanten
  • laag in calorieën
  • geweldige energy boost na het trainen

 

Carrot cake energy balls

Print Recipe
Serves: 24 Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 12 Medjoul dadels
  • 1 kop havermout
  • 1 kop walnoten
  • 1 geraspte winterwortel
  • 1 el chia zaad
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • sap van 1 sinaasappel
  • geraspte kokos

Instructions

1

Verwijder de pitten uit de dadels en laat ze dan 20 minuten in warm water weken

2

Rasp de winterwortel, als je een foodprocessor hebt is dat wel net zo makkelijk

3

Voeg alles ingrediënten en de uitgelekte dadels bij elkaar en maak er een deeg van in de foodprocessor of anders met de hand in een kom

4

Laat het deeg een half uur afgedekt in de koelkast staan zodat de havermout en chia zaden kunnen uitzetten

5

Rol dan met de hand balletjes en rol ze door de gemalen kokos

6

Laat ze opstijven in de koelkast zo lang als je kan maar het liefste 4 uur

Hoofdgerecht/ Soepen

Marokkaanse linzensoep

Marokkaanse linzensoep

Zelf Marokkaanse linzensoep maken?

Dit recept komt uit het kookboek van Dokter Tamara: Eet beter in 28 dagen.

Aangezien het het begin is van het nieuwe jaar heb je misschien goede voornemens? Zou je wat willen afvallen? Linzen gaan je helpen! Wil je werken aan goede voornemens op het gebied van eten maar weet je nog niet helemaal hoe? Wij hebben een goed advies: eet linzen!

Linzen zijn kleine peulvruchten. In Frankrijk noemt men het ‘kaviaar van de armen’, omdat linzen niet duur zijn, een goede vleesvervanger zijn en de kleine spikkels een beetje op kaviaar lijken. Deze goede bron van eiwitten verwerk je gemakkelijk in een gerecht en geeft je een heerlijk verzadigd gevoel: perfect dus wanneer je wat bewuster, maar wel met smaak wilt eten.
Bron : 24Kitchen

Kennis maken met nog meer van dit soort gerechten?

Bekijk dan eens onze recepten pagina.

Marokkaanse linzensoep

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 250 gr rode linzen
  • 3 el extra virgin olijfolie
  • 1 grote ui
  • 250 gr wortelen
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Ras el Hanout
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 liter groetenbouillon ( 2 blokjes)
  • 12 trostomaatjes
  • handje verse koriander of peterselie
  • sap van 1 limoen

Instructions

1

Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking maar laat ze 15 min korter koken en giet ze af

2

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de stukje wortel en bleekselderij toe en bak ze mee voor 5 minuten. Roer af en toe.

3

Zet het vuur laag en voeg de fijngehakt knoflook, de Ras el Hanout en de komijn toe. Bak 2 minuten en roer af en toe,

4

Schenk de groentebouillon in de pan, voeg de linzen en de gehalveerde trostomaatjes toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

5

Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de koriander of peterselie

6

Breng de soep op smaak met peper en zout en een beetje limoensap