Ontbijt

Onwijs lekkere antioxidanten shake

Dé onwijs lekkere antioxidanten shake is per ongeluk ontstaan ( zoals zo vaak met nieuwe gerechten).  Ik wist niet wat ik zou eten vanmorgen en had behoefte aan een oppepper. Na een zoektocht door de keukenkastjes en koelkast, kwam ik wat ingrediënten tegen waar ik wel iets  mee kon. Het zou een shake worden op basis van kokoswater. Ik had nog blauwe bessen in de koelkast en een halve avocado, die gaan er ook in. Nu wilde ik wat extra vezels erbij dus 1 flinke eetlepel lijnzaad zelf gemalen in mijn oude koffiemolen, voor de juiste opnamen van voedingsstoffen. Koop geen kant en klare gebroken lijnzaad.  Gebroken lijnzaad oxideert snel in een zakje in de winkel. Je ruikt of ziet er niks aan maar eigenlijk is het bedorven en geoxideerd lijnzaad eten betekent een toevloed van vrije radicalen in je lichaam die schade kunnen toebrengen.

Zelf gemalen lijnzaad is echt een superfood en dit zijn een paar redenen waarom je het in je dagelijks voedingspatroon zou kunnen opnemen:

 • Afvallen met lijnzaad
  Lijnzaad zou gewichtsverlies stimuleren. Er zitten veel vezels in lijnzaad, die ervoor zorgen dat je minder snel honger krijgt. Tevens is lijnzaad gezond, omdat de Omega-3 vetzuren je vetverbranding stimuleren. Kortom: je eet minder en verbrandt meer. Een perfecte combinatie!
 • Goed voor de spijsvertering
  Lijnzaad zorgt voor schone darmen : het beschermt het spijsverteringskanaal door afvalstoffen te verwijderen. Hierdoor wordt de spijsvertering gestimuleerd en werkt sneller en beter.
 • Helpt tegen lusteloosheid
 • Gezonde hart- en bloedvaten
  Omega-vetzuren in lijnzaad helpen tegen een hoge bloeddruk, beschermen tegen hartritmestoornissen, stabiliseren het cholesterolgehalte en zorgen ervoor dat het bloed gezond blijft.
 • Versterkt het immuunsysteem
  Heeft u een lage weerstand? Dan is de kans groter dat u ziek wordt. Juist dan is het belangrijk uw weerstand te verhogen. Tip: eet lijnzaad! Hierin zitten lignanen en alfa-linoleenzuur die helpen het immuunsysteem te versterken.

 

Daarnaast heb ik er nog een schep supergreens van Vitakruid ingedaan.

Dit is ook een superfood en heel belangrijk als je niet voldoende groente en fruit eet. We eten gemiddeld 131 gr groente en 113 gr fruit per dag. Over het algemeen,  bij weinig lichamelijke inspanning zouden we genoeg moeten hebben aan 200 tot 300 gram groenten op een dag. Maar ben jij intensief op een dag bezig? Dan is de behoefte aan mineralen en vitamines hoger en moet je toch al gauw aan de 400 tot 500 gram per dag denken. Mensen die dagelijks 375 gram groenten en 300 gram fruit eten, schijnen 42% minder kans op vroegtijdig overlijden te hebben dan mensen die minder groente en fruit eten.

Kortom, genoeg redenen om vandaag nog te beginnen en maak een super kickstart met deze shake!

Wil je meer weten over supergreens? Kijk dan eens hier :

 

 

Antioxidanten shake

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 5 min

Ingredients

 • Handjevol blauwe bessen
 • Kokoswater
 • Halve avocado
 • 1 el gemalen lijnzaad
 • 2 el havermout
 • 1 maatschep super greens
 • 1 tl kokosvet
 • eventueel 1 dadel of rauwe honing voor de smaak

Instructions

1

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en shaken maar!

2

Geniet van je dag met deze heerlijke shake❤❤

Benieuwd naar meer lekkere ontbijtrecepten? Klik dan hier: https://carinaskitchen.nl/category/ontbijt/

You Might Also Like