Nieuws

Nieuws

Nieuws

Gezondere levensstijl is een onderschat medicijn voor de moderne mens,

stond vermeld in het NRC op 3 april 2018.

Een leefstijl op recept! Dat is de toekomst van onze gezondheidszorg. Voeding en leefstijl komen steeds meer on top of mind. Magazines staan vol met gezonde recepten en Instagram wordt overspoeld door foodbloggers. Maar het is veel meer dan alleen een hype, dit is een blijvertje. Het effect van groente, fruit, beweging en ontspanning is zelfs zo groot, dat steeds meer artsen een gezonde leefstijl voorschrijven. Aldus de intro van de site Arts en voeding. Het is duidelijk dat er een ommekeer gaande is en dat mogen we niet negeren!
Voel jij je overweldigd door dagelijkse drukte en routine? Ben je moe en gestrest maar heb je eigenlijk geen idee hoe je daar verandering in kunt brengen? Wil jij ook aan een gezondere leefstijl werken? Dan is dit wellicht iets voor jou.

Mindfullness, yoga en gebalanceerde voeding

CayaYoga organiseert sinds een jaar lifestyle reizen naar het prachtige Kreta. In alle rust krijg je daar de kans om stil te staan bij jezelf en de beginselen van mindfulness, yoga en gebalanceerde voeding te leren. Frank en Carina zijn toegewijde trainers die je op een toegankelijke en relaxte manier helpen om meer rust en voldoening in je dagelijks leven in te bouwen. Geen ingewikkelde of dogmatische rituelen, maar simpele en kleine veranderingen met grote impact. Op het programma staan onder andere yoga- en meditatielessen, een Kretenzer kookworkshop, wandelingen door traditionele dorpen en talloze heerlijke en gezonde maaltijden. Kreta is met haar milde klimaat, inspirerende geschiedenis en adembenemende natuur een ideale plek om even afstand te nemen van alles. De kennis die je daar opdoet, helpt je om thuis gezonder, energieker en bewuster te leven.
Sta jij open voor een andere aanpak? Dan is de Happy Lifestyle reis Kreta zeker iets voor jou! Block 23 tot 30 september in jouw agenda en geniet van een week vol actieve ontspanning, gezond eten en een professionele begeleiding.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komkommertijd? Ja dus! Komkommers zijn dé ingrediënten die thuis horen in een heerlijke verfrissende tzatziki, dus hierbij het recept uit het kookboek van Koula.

TZATZIKI
1 geschilde en geraspte komkommer (verwijder eerst de zaadlijsten)
1/2 ltr. volvette Griekse yoghurt
2 knoflook tenen
1 tl dille
1 tl munt
2 el olijfolie
zout
Strooi het zout over de geraspte komkommer en laat het uitlekken in een vergiet. Knijp na 15 min de komkommer met je handen uit zodat alle vocht eruit is. Meng alle ingrediënten in een schaal tot een romige massa. Laat het minstens 1 uur in de koelkast koelen voordat je het opdient.
KALY OREXIE!