Zelf Marokkaanse linzensoep maken?
Dit recept komt uit het kookboek van Dokter Tamara: Eet beter in 28 dagen.
Aangezien het het begin is van het nieuwe jaar heb je misschien goede voornemens? Zou je wat willen afvallen? Linzen gaan je helpen! Wil je werken aan goede voornemens op het gebied van eten maar weet je nog niet helemaal hoe? Wij hebben een goed advies: eet linzen!
Linzen zijn kleine peulvruchten. In Frankrijk noemt men het ‘kaviaar van de armen’, omdat linzen niet duur zijn, een goede vleesvervanger zijn en de kleine spikkels een beetje op kaviaar lijken. Deze goede bron van eiwitten verwerk je gemakkelijk in een gerecht en geeft je een heerlijk verzadigd gevoel: perfect dus wanneer je wat bewuster, maar wel met smaak wilt eten.
Bron : 24Kitchen
Kennis maken met nog meer van dit soort gerechten?
Bekijk dan eens onze recepten pagina.
Marokkaanse linzensoep
Print RecipeIngredients
- 250 gr rode linzen
- 3 el extra virgin olijfolie
- 1 grote ui
- 250 gr wortelen
- 5 stengels bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 1 tl Ras el Hanout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 liter groetenbouillon ( 2 blokjes)
- 12 trostomaatjes
- handje verse koriander of peterselie
- sap van 1 limoen
Instructions
Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking maar laat ze 15 min korter koken en giet ze af
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de stukje wortel en bleekselderij toe en bak ze mee voor 5 minuten. Roer af en toe.
Zet het vuur laag en voeg de fijngehakt knoflook, de Ras el Hanout en de komijn toe. Bak 2 minuten en roer af en toe,
Schenk de groentebouillon in de pan, voeg de linzen en de gehalveerde trostomaatjes toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de koriander of peterselie
Breng de soep op smaak met peper en zout en een beetje limoensap