Speciaal voor Koningsdag, deze super smeuïge, majestueuze worteltaart.
In tijden van quarantaine is het leuk om thuis te experimenteren in de keuken en zo kwam deze majestueuze, low carb, vegan, gluten- en lactose vrije worteltaart tot stand.
Deze super smeuïge worteltaart is heerlijk als ontbijt of als taartje bij de thee of koffie. Het is koolhydraatarm en bijzonder voedzaam door o.a. de vezels in de wortel en de goede vetten en antioxidanten in walnoten. Walnoten bevatten gunstige vetzuren die kunnen er volgens onderzoekers voor zorgen dat het brein beter functioneert, waardoor leren en onthouden makkelijker gaat. Ook blijft het brein door deze noot beter functioneren met het ouder worden. Daarnaast kunnen walnoten zorgen voor een flinke afname van het LDL-cholesterol en van het risico op diabetes type 2. Door het amandel en kokosmeel is de taart dus zo laag in koolhydraten, maar let wel…..Alles met mate 😉
Ook lekker en voedzaam zijn deze carrot cake balletjes of kijk hier voor meer inspiratie
Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden Meng de flaxeggs/eieren, zoetstof, gesmolten kokosolie en vanille aroma in een grote kom Klop de inhoud van de kom enigszins schuimig Rasp de winterpeen grof en snijd de walnoten in kleine stukjes Voeg vervolgens de grof geraspte wortel en de gehakte walnoten toe aan het eimengsel Voeg nu de koekkruiden, zout, bakpoeder, amandel- en kokosmeel en de amandelmelk toe en meng dit met een spatel goed door elkaar Vervolgens voeg je het citroensap en de gember toe en proef het beslag, eventueel verder op smaak brengen met zoetstof en koekkruiden Schenk het beslag vervolgens in een taart of cakevorm, bekleed met een vel bakpapier Bak de worteltaart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven Laat de worteltaart na het bakken goed afkoelen en maak ondertussen de glazuur Verwerk de agar agar zoals vermeld op het pakje Klop in een kom de kokosroom met de erythritol en agar agar tot een lobbige substantie Verdeel het glazuur met een bolle kant van een lepel over de taart en laat het glazuur minstens 2 uur opstijven in de koelkast Garneer de taart met walnoten en geraspte wortel Snijd de worteltaart in 12 stukjes of plakjes Eet smakelijk! De traditionele glazuur die gebruikt wordt is met roomkaas Voor de roomkaasglazuur 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur 60 gram poedersuiker of desgewenst stevia poeder + extra poedersuiker om te bestuiven 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia) Mix de boter zacht en romig. Meng de boter met de roomkaas tot een glad mengsel Voeg de gezeefde poedersuiker en/of eventueel stevia toe en meng tot een glad mengsel flax egg is gemalen lijnzaad in water geweekt
1 el gemalen lijnzaad op 1 el waterSuper smeuiige worteltaart
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes