Gigantes, Griekse reuzenbonen schotel.
Dit overheerlijke recept komt van Vicky, onze Kretenzer kokkin, die wij ontmoet hebben tijdens een kookworkshop in Vamos, op Kreta. Deze smakelijke schotel maak ik zelf ook graag. Menig vriendin was er van onder de indruk en wilde het recept. De vraag was echter altijd : waar koop je die reuzenbonen? Je kunt ze af en toe bij de Lidl vinden tijdens de Griekse weken maar ook bij een goeie natuurwinkel. zoals http://www.ekoplaza.nl
Dit fantastische gerecht is zeer geschikt voor zowel vegans als vegetariërs. Vooral goed te combineren met een warme en bijna in de mond smeltende feta -psiti of gewone feta.
Gigantes
Print RecipeIngredients
- 500gr gigantes, grote witte bonen
- 1 kop extra virgin olijfolie
- 2 grote uien, fijngehakt
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 400gr tomaten uit blik of 600gr ontvelde verse tomaten fijngehakt
- 2 wortels
- zout en vers gemalen peper naar smaak
Instructions
De bonen moeten eerst een nacht in water weken
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken
Kook ze vervolgens in ruim water, zorg dat de bonen onderstaan, in plm. 45 minuten gaar
Bak de gehakte uien samen met de fijn gesneden paprika's, wortels en tomaten, tot ze een mooie saus vormen en voeg daarna de uitgelekte witte bonen toe
Voeg dit samen in een grote ovenschaal met een 1/2 kop warm water en bak het vervolgen nog 30 minuten in de oven op 180C.
Check of de bonen goed gaar zijn, roer door de bonenschotel heen en indien nodig voeg je nog 1/2 kop warm water toe en laat de bonen 20 minuten doorgaren, tot de saus mooi ingedikt is
Enjoy !
namens : Vicky