Hoofdgerecht

Recept voor Jemista, mijn favoriet!

Recept voor Jemista

Recept voor Jemista

Het is wellicht één van mijn meest favoriete Griekse gerechten. Als het ergens vers is gemaakt zal ik het altijd bestellen. Het is meestal vegetarisch en ik eet het het liefst met tzatziki erbij!

Wist je dat paprika’s enorme vitamine C bommetjes zijn? Vooral de rode paprika, die bevat de meeste vitamine C en antioxidanten. Alle paprika’s zijn in staat om oxidatie van cholesterol en vetzuren tegen te gaan. Bovendien zitten ze vol met carotenen die weer goed voor de ogen zijn!

Tomaten zitten vol met vitamine C maar nog belangrijker is dat ze een antioxidant bevatten : lycopeen. Deze stof is heel belangrijk en kan tegen prostaatkanker beschermen en tegen zonneschade en cardiovasculaire aandoeningen.

Genoeg redenen dus om ook dit als jouw favoriet op de kaart te zetten!

Jemista, gevulde paprikas en tomaten

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 90 min

Ingredients

  • 10 grote tomaten
  • 5 paprika's
  • 500 gram risotto
  • 1 courgette
  • 1 winterwortel fijngesneden
  • 1 grote aardappel fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels dille
  • 1 eetlepel munt
  • 125 ml. olijfolie,\
  • eetlepel zout, peper. (Voor een klein gezelschap kan je uiteraard de ingrediënten halveren.)
  • Olijfolie en oregano.

Instructions

1

Oven voorverwarmen op 180 graden celsius

2

Het vruchtvlees uit de tomaten halen

3

De helft apart bewaren

4

De andere helft samen met alle ingrediënten in een kom doen en mengen

5

Met het mengsel vul je de tomaten en paprika's

6

De kapjes zet je op de tomaten en paprika's

7

Hieroverheen de rest van het tomaten vruchtvlees vermengd met een half glas olijfolie en een eetlepel oregano

8

Ongeveer 1 uur in de oven gaar laten worden

9

Kali Orexi!

Kennis maken met nog meer van dit soort gerechten?

Bekijk dan eens onze recepten pagina.

You Might Also Like