Voorgerechten

Feta psiti – feta uit de oven

Feta psiti is een heerlijk Grieks ovengerecht en dient perfect als voor- of bijgerecht. Dit geweldige recept is afkomstig uit de traditionele Kretenzer familie keuken van Vicky. Haar moeder had een taverna op Kreta en Vicky zet die familietraditie voort als zelfstandig kokkin. Haar goddelijke feta psiti is een must en het gaat voortreffelijk samen met bijvoorbeeld : gigantes. Ik gebruik meestal feta van het Griekse merk Dodoni. Deze is erg fijn van smaak maar in de supermarkt ligt tegenwoordig ook vaak feta van het merk Mevgal, wat ook een goede Griekse feta is. Gebruik liever geen witte kaas.  Je kunt dit gerecht ook maken met halloumi, wat de Cypriotische variant is. De feta psiti kun je heel goed als borrelhapje serveren als je eens iets anders op tafel wilt zetten.

 

 

 

 

Feta psiti

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 30

Ingredients

  • 500 gr feta
  • ½ kop olijf olie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 verse tomaten in plakjes
  • Oregano en vers gemalen peper

Instructions

1

Vet een ovenschaal of bakblik in met olijfolie

2

Leg de plakken feta in de schaal en garneer met de in plakjes gesneden paprika's en tomaten

3

Strooi de oregano en verse peper erover

4

Bak in 30 minuten in een oven op 180 C

5

Enjoy!

6

Vicky Peroulaki

You Might Also Like