nagerechten en zoetigheden

Feel good chocolade mousse

Een heerlijk romige feel good chocolade mousse die nog eens supergezond is bovendien. Deze heerlijke en supergezonde mousse heeft al diverse malen op het menu gestaan. Het is echt smullen van dit verantwoorde toetje, volledig plantbased, dus geschikt voor vegans plus lactose en gluten vrij. Door de toevoeging van avocado krijg je een heerlijke romige textuur.  Avocado’s zijn ook wel het ‘groene goud’ genoemd en ze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. Avocado zit bomvol vitaminen en mineralen. De vrucht is onder andere rijk aan vitamine B, C, E en K. en magnesium, kalium, zink en ijzer. Daarnaast verkleint het de kans op hart- en vaatziekten. Door de combinatie van laag gehalte verzadigde vetten en hoog gehalte onverzadigde vetten helpt het de LDL cholesterol te verlagen en de HDL cholesterol in balans te houden. Bovendien helpen avocado’s je insulinegevoeligheid te verbeteren en helpen de antioxidanten ontstekingen te voorkomen. En dan hebben we nog het allerlekkerste bewaard voor het laatst, nl : de chocola. De antioxidante werking van (pure)cacao beschermt tegen hart- en vaatziekten.  Het verbetert je humeur en het stimuleert de stofwisseling doordat het magnesium bevat. Door af en toe een stukje pure chocolade te eten help je je lichaam dus gezond en fit te houden.

Is dit dus een verantwoord toetje? Jazeker en deze feel good chocolate mousse is heerlijk bovendien!

Voor meer lekkere recepten en inspiratie, klik hier 

Feel good chocolate mousse

Print Recipe
Serves: 3-4 Cooking Time: 15 minuten

Ingredients

  • 2 rijpe avocado's
  • 30 g cacao
  • 50 gr pure (bio) chocolade
  • mespuntje zeezout
  • 100 ml kokosmelk
  • 6 ontpitte dadels
  • vanille suiker of merg van vanille stokje

Instructions

1

Smelt de chocolade au bain marie

2

Snijd het avocado vlees in stukjes

3

Wel de ontpitte dadels in een kopje heet water

4

Meng vervolgens alle ingrediënten in een blender of keukenmachine

5

Laat zo lang mogelijk maar minstens 1 uur opstijven in de koelkast

6

Fleur de toetjes op met gehakte walnoten en vers fruit

You Might Also Like