blog

Corona en voeding

Vooral gezonde eters gaan nog gezonder eten


Sinds het begin van de coronacrisis staat gezond eten nadrukkelijker dan voorheen op de agenda van de consument. Eén op de vijf (17%) stelt dat ze nu gezonder en bewuster met voeding omgaan om meer weerstand te ontwikkelen of om overgewicht, een extra risicofactor om het virus op te lopen, tegen te gaan. Toch lijkt dit eerder een intensivering van al bestaand gezond gedrag dan dat grote groepen mensen overstappen naar een meer gezonde eet- en leefstijl. Een respondent verwoordt het zo: ‘Nog gezonder dan anders, nog meer groente, geen junkfood meer maar dat aten we toch al bijna nooit. Geen chips en snoep meer.’ Illustratief is ook dat een constante groep van rond de 40% van de bevolking nog steeds eet wat ze lekker vinden, of dat nu gezond is of niet.

Koken in teken van méér tijd en aandacht


Gezonder eten is niet de enige ontwikkeling op voedingsgebied die haar ontstaan mede te danken heeft aan de crisis. Groepen consumenten van per saldo rond de 10-15% melden ook andere veranderingen. Zo besteden zij meer tijd aan het bereiden van de lunch en het avondeten, koken en bakken ze vaker zelf en proberen ze vaker nieuwe recepten uit. Dit alles komt meer dan gemiddeld voor in gezinnen met thuiswonende kinderen en bij hoger opgeleide, veelal kosmopolitisch en innovatief ingestelde burgers. Ze vullen zo de ruim(er) beschikbare tijd op een leuke manier, en/of compenseren waar eerder geen tijd voor was.

Lees het volledige artikel hier

Bron: Motivaction, 14.04.2020

.

You Might Also Like